🛋️Meie õpilaste raamatusoovitused

Kui sa õpid 1.-4. klassis, siis sulle võiks meeldida Eva Roosi raamat “Ema võtab kassi”

Arvustustuse kirjutas Hans Tambet Gorbatsjov

Raamat räägib perekonnast, kus on ema, isa ja kolm last — Lee, Joosep ja Ekke. Lapsed tahavad kodulooma ja ema mõtleb selle peale. Esialgu ta otsustab, et nad võtavad koera. Siis vaatab ema varjupaiga veebilehelt, et koerale on vaja väiksena palju operatsioone teha. Siis ütleb ema, et nad võtavad kassi! Lapsed lähevad varjupaika kassi vaatama. Ema ütleb, et kirjud kassid on head kassid – pere võtabki endale kirju kassi. Ma soovitan seda raamatut, sest see on väga-väga huvitav.

 

 

 

Emili Britikovski soovitus Harry Potteri fännidele: Chris Riddelli “Ottoline läheb kooli” võib teid üllatada!

Raamat räägib tüdrukust Ottolinast, kes satub oma karvase sõbraga härra Munroega Talentide Kooli. Ottolina on lahke, sõbralik, peaaegu kartmatu ning väga-väga naljakas. Ottolinat häirib vaid üks mõte: tal pole erilisi talente. Härra Munro aga muretseb koolis olevate kummituste pärast, kes öösel koridorides ringi liiguvad. Ottolina proovib leida endale talenti ning kummituste saladust paljastada. Tuleb välja, et seda on päris keeruline teha, sest koolis on palju inimesi, kes Ottolinat segavad. Ta teeb kummituste jaoks lõksu ja proovib neid sinna meelitada. Raamatu lõpus saavad lugejad teada, kas tal see õnnestus või mitte.

Kõige huvitavam koht selles raamatus on Ottolina hiiglasliku riidekapi kirjeldus. Tüdruk kannab igal nädalapäeval spetsiaalsed riided. Näiteks esmaspäeviti kannab ta prille, teisipäeval jakki, kolmapäeval tunkesid jne.

Seda raamatut saab võrrelda ,,Harry Potteriga”: mõlemas raamatus on olemas maagilised olendid näiteks trollid ja kummitused ning mõlemad on detektiivi moodi.

Selles raamatus on väga ilusad illustratsioonid: nad on musta ning sinist värvi, neid on eriti põnev vaadata!

 

 

Kui julged tõsiseid noorteromaane lugeda, siis proovi Kaia Raudsepa raamatut “Lihtsalt ära jää üksi”

Arvustuse kirjutas Lota Leemets

Noor tüdruk Lydia langeb öösel sõbra juurest tulles vägistamise ohvriks. Alguses üritab ta seda kõigest väest peita, aga siis mõistab, et tal on vaja otsida abi. Ta räägib sellest oma vanematele ning paarile sõbrale. Politsei üritab neid aidata, aga Lydia arust on see mõtetu. Ühel päeval, aga leitakse vägistaja ning vahistatakse. Lydia õpib oma kogemusega leppima ning sõprade ja pere toetuse abil saab ta lõpuks oma eluga edasi minna.

Kõige põnevamaks kohaks raamatus tundub mulle see, kus Lydia kohtub teise tüdrukuga, keda sama vägistaja rünnata proovis, ja see tüdruk hakkab talle enesekaitset õpetama.

See on väga huvitav, kuid kurb raamat. See puudutab hinge ja tekitab palju emotsioone.