Õpilasparlamendi uus liige Johanna Joost soovib, et õpilaste ja parlamendi vahel oleks palju rohkem koostööd

Kooliblogi uuris värskelt valitud õpilasparlamendi liikme ja 8. klassi õpilase Johanna Joosti käest seda, millised valimislubadusi ta hakkab esimese asjana täitma. 

Mida sa esimese asjana soovid parlamendis ette võtta?

Algul sooviksin tutvuda teiste parlamendi liikmetega ja nende ideedega enne, kui millegi kallal tegutsema hakkame. Lisaks sellele tuleb valida ka mingi kindel teema, mitte ei saa võtta mitut asja korraga.

Täita tuleb lubadust, mis ei oleks liiga suur. Liiga suured lubadused vajavad tihti peale rohkem tööd, raha, aega jms ning võib-olla see suur asi, mida sa korraldad ei saa õpilaste poolt piisavalt tähelepanu ning siis ei saa sellest asja. Võib korraldada mingeid üritusi või pidustusi. Need jäävad õpilastele rohkem silma ja kutsuvad ka rohkem. Kandideerimislubadusi ei saa kindlasti üksinda täita. Sellepärast ongi oluline, et sul oleks vahva, toetav meeskond kellega koos selliseid asju teostada.

Millised põhilised valimislubadused sul olid?

Minu valimis lubadus oli teha õpilaste ja parlamendi vahel rohkem koostööd. Niimoodi saame tutvustada ka teistele õpilastele parlamendi tööd ja ülesandeid. Läbi selle kasvab ka õpilaste seas huvi õpilasparlamendi vastu ja konkurents kasvab.

Mida teed, kui mingi idee elluviimiseks läheb raha vaja?

Eelarve peale pole jõudnud veel mõelda, aga raha kogumiseks saab korraldada laata, kohvikut jms. Või siis teha väikse piletirahaga üritus.

Mitu tundi nädalas kavatsed pühenduda parlamendile?

See on väga hea küsimus. Mu enda nädala graafik on tegelikult juba niigi tihe ja kiire, et jääb endalegi aega väheseks. Ma arvan, et kõik see kui palju me sinna panustame oleneb meeskonnast, koostööst ja ka tegevuskavast. Arvan, et vähemalt 30 minutit päevas, et korra mõelda parlamendi asju või mingeid lahendusi.

Jõudu sulle!