Mida koolivaheajal teha? Muidugi lugeda!

Meie viiendik ja kirglik lugeja Lola Soomer jagab oma lugemissoovitusi, et sul koolivaheajal igav ei hakkaks! Kõiki neid raamatuid leiab Tallinna Keskraamatukogust.

 

“Rahel, Anders ja ajaaugud”, Reeli Reinaus

Hinnang: 8/10
Sobib vanusele: 10+

Kui Raheli vanemad lahutavad, põgeneb ta suveks maale vanaema juurde. Seal peab ta hakkama saama oma vanade lapsepõlvesõpradega, kes on aastate jooksul natuke muutunud ning veidra avastusega Nõidama koopa kohta. Lisaks käib Rahel vanaema palvel täiesti võõral poisil külas, kes õnnetuse tagajärjel rattastooli on jäänud.

Minu meelest on see raamat väga põnev ja närvesööv. Ühel hetkel on kõik rahulik ja järgmisel nii põnev, et sul tuleb kananahk ihule!

 

“LasseMaia detektiivibüroo, Kullamõistatus”, Martin Widmark, Helena Wills

Hinnang: 8/10
Sobib vanusele: 7-10

Mõistatused, vargused ja põnevus! Kõik need asjad ühes raamatus! LasseMaia detektiivibüroo asub tööle. Valleby banka saabub üheks ööks hoiule 250 kilo kulda! Kõik on väga ärevil, mis siis, kui midagi kullaga juhtub? Lasse ja Maia, kes on 10-aastased klassikaaslased, asuvad uurima.

Minu meelest on “LasseMaia detektiivibüroo” sari väga hea lugemisega alustamiseks. Mitte liiga raske tekst, tore lugu ja piisavalt pilte. Mina ise alustasin ka lugemist just sealt. Sisu on väga kaasahaarav ja põnev.

 

“Sinu kõrval”, Kasie West

Hinnang: 9.5/10

Sobib vanusele: 11-13

Mis on kõige halvem asi, mis sinuga võib raamatukogus juhtuda? Eks ikka see, et jääd sinna terveks nädalavahetuseks luku taha! Autumniga juhtub just selline asi, ja tead mis? See ei saa ju hullemaks minna, aga üllatus-üllatus, seal on koos temaga ka Dax Miller. Autumn ei tea Daxist midagi peale selle, et ta tähendab pahandust. Autumn ootab ja ootab, et tema peaaegu-poiss-sõber Jeff teda päästma tuleks, aga teda ei tule ega tule. Vahepeal avastab Autumn, et Daxis peitub palju rohkem kui alguses paistab. Aga kas pärast nädalavahetuse lõppu jäävad tunded püsima või lähevad asjad Jeffiga tagasi normaalseks?

Mulle meeldib see raamat väga, isegi tuleb tunnistada, et see on üks mu lemmikutest. See on nii armas, kurb ja romantiline samal ajal.

📚 📚 📚 📚 📚

Rohkem soovitusi leiab Lola blogist: https://www.instagram.com/noor.loeb/