Õpilane, kes õpib korraga Eestis ja Belgias 

Anna Pajula on meie kooli viienda klassi õpilane, kes eelmisel sügisel kolis perega Brüsselisse. Brüssel asub Belgias, see on väga lähedal Prantsusmaale. Kas sa teadsid, et just Belgias leiutati friikartulid? Anna õpib Euroopa Koolis. Tegime temaga intervjuu, et teada saada, kuidas talle Brüsselis meeldib ja kuidas seal kool ning õppimine käib.

Vestlesid Loreen Sabrak ja Lola Soomer

Miks sa elad Brüsselis?

Sest minu isa on tõlk ja ta leidis töö Belgias. Alguses ta töötas meist kaugel, aga siis me arvasime et oleks mõistlik ka sinna kolida.

Kus koolis sa käid?

Ma käin Brüsselis Euroopa Koolis, aga samuti õpin ka Avatud Koolis. Ma püüan osaleda iseseisva õppe päevadel ja Qridi kaudu Avatud Koolis antud ülesandeid jälgida. Vahel võib see olla keeruline.

Kas Euroopa Koolis on sul samad ained, mis Avatud Koolis?

Euroopa Koolis ei ole päris samad ained — näiteks ei ole siin tunde vene keeles. Samuti ei ole siin eraldi muusikatundi ega kunsti tundi. Selle asemel on siin iga päev inglise keel ja reedeti selline asi nagu Euroopa tund. Euroopa tund toimub inglise keeles ja tähendab ennekõike seda, et kõik erinevad keelesektsioonid on koos. Näiteks õpivad koos õpilased Bulgaariast, Rumeeniast, Portugalist, Leedust, Eestist. Õpetatakse erinevaid asju ja teema oleneb palju õpetajast. Vahel õpitakse Euroopa riikide kohta, aga teinekord hoopis kokatakse või õpitakse rahunemistehnikaid. Mulle meeldib see tund!

Kas sulle meeldib Brüsselis?

Mulle meeldis Eestis rohkem, aga siin on ka tore, sest siin on palju huvitavaid asju, nagu “Pissiv poiss” ja friikartulid ning siin on ka palju muuseume, mida mulle meeldib külastada. Viimati käisin Aafrika muuseumis, kus nägin huvitavaid maske, rõivaid ja loomi, kes olid vahel topised ja mõnikord purki pandud. Hiljuti nägin ka René Magritte’i näitust ja mulle meeldis, kuidas see kunstnik oli maailma kujutanud.

Anna ja tema vend August baguette’i ja šokolaadi ekleeriga

Mis keeles sa õpid? 

Ma õpin eesti keeles sellepärast, et olen eestlane.

Kas oled juba uusi sõpru leidnud? 

Jah, natukene, aga minu Eesti sõbrad on mulle palju lähedasemad. Vahetunnis mängin klassikaaslastega Euroopa Kooli hiigelsuures hoovis kulli ja muid mänge.

Mida Avatud Koolist igatsed? 

Ma igatsen enda sõpru, õpetajaid ja vahetunde.

Mida põnevat saab Brüsselis teha?

Seal saab teha palju põnevaid asju, näiteks käia vaatamas kujusid “Pissiv poiss” , “Pissiv tüdruk” ja” Pissiv koer”. Lisaks on seal ka palju põnevaid muuseume, mida külastada.

Anna Brüsselis oma koera Lokiga jalutamas