Avatud Kooli 1. klassi õpilased tegid projektõppe raames annetuse lastekodule

Detsember on pühadekuu, mille veedame traditsiooniliselt perega. Pole juhus, et selle aasta detsember langes kokku 1. klassi projekti “Mina ja mu pere” lõppemisega.

Projekti töökeeleks oli vene keel ning selle põhieesmärk oli rikastada sõnavara teemal “Minu perekond” ja vaadelda erinevaid peremudeleid. Väga oluline oli õpilastele näidata ja selgitada, et on suuri ja väikeseid peresid, rahvusvahelisi ja mitte rahvusvahelisi peresid ning väga erinevate traditsioonide ja hobidega peresid. Kuigi pered on erinevad, ühendab neid hea vastastikune suhtumine, austus, usaldus ja armastus.

Projekti lõpus pidid õpilased looma oma perekonna vapi. Juhtus aga nii, et projekti käigus tulid jutuks ka lapsed, kellel pole perekonda selle sõna traditsioonilises tähenduses. Nii tekkis projekti lõpetamiseks uus idee: teha heategevuslik jõululaat, et neid lapsi toetada.

Annetuste kogumiseks meisterdasid esimeste klasside lapsed värvilisi jõulukaarte ning lapsevanemad tõid kaasa maitsvaid küpsiseid, maiustusi ja käsitööna valminud loomingut. Lisaks 1. klassidele osalesid laadal aktiivsete ostjatena ka Avatud kooli õpetajad ja juhtkond.

Heategevusliku laada tulu oli üle 400 euro ja loodame, et see raha aitab muuta talvepäevad soojemaks Haiba Lastekodus elavatel lastel!