Muusikal “Prints ja Kerjus” meeldis mulle väga

Autor: Lola Soomer

Meie kool käis 7. mail Vene Kultuurikeskuses vaatamas Kaari Sillamaa Muusikateatri muusikali “Prints ja Kerjus”, lavastaja Tanel Saar VAT-Teatrist. See põhineb tuntud ameerika kirjaniku Mark Twaini romaanil, mis räägib kahest poisist. Neist üks on prints ja teine on kerjus. Nad vahetavad riided ära ja nõustuvad elama ühe päeva üksteise rollis. Kerjusel läheb see hästi, kõik kummardavad teda. Printsil aga mitte nii hästi: kõik teevad tema üle nalja, kui ta ütleb, et ta on kuninga poeg, teda kiusatakse ja narritakse.

Muusikal oli lahe. Laulud olid pigem vanaaegsed, kuna tegevus toimub 1547. aastal Inglismaal. Käisin seda vaatamas oma vanemate ja 7-aastase õega ja kuigi mulle isiklikult see lavastus väga meeldis, pean tunnistama, et seal oli teemasid, mis ei sobi väiksematele lastele, näiteks, vägivald. Paljudes stseenides “peksis” kerjuse isa teda. Seetõttu ma arvan, et see etendus sobib pigem 10-aastastele ja suurematele lastele.

Näitlejad olid Kaari Sillamaa Muusikateatri õpilased, õpetajad, vilistlased ja külalised. Nad  mängisid väga hästi ja olid erinevates vanustes: olid 7-aastased ja üle 40-aastased näitlejad. Esines ka kaks meie kooli õpilast.

See oli vahva etendus ja mul on hea meel, et tutvusin Kaari Sillamaa Muusikateatri tegevusega.